INTERVENTIE CHIRUGICALA CU LASER

Vaginoplastia

Considerat cu ceva ani in urma un subiect tabu, multe femei afirma acum ca viata sexuala nu mai este la fel dupa o sarcina, dupa nastere.

Conceptul de “remodelare vaginala” reprezinta varianta “ cosmetica” a ceea ce se numeste vaginoplastie (procedura de restaurare a tesuturile laxe si reabilitare a capacitatii de contractie musculara) si labioplastie.

Exista si sceptici in ceea ce priveste acest set de interventii cuprinse in sfera remodelarii si rejuvenarii vaginale, considerand aceste tipuri de interventii ca fiind bazate pe ideea de corp ideal, idee profund mediatizata prin canalele de promovare media si in acest caz, de ce nu de industria pornografica.

Insa operatia de vaginoplastie este rar abordata ca fiind acel tip de interventie chirugicala realizata pentru a corecta dezvoltarea anormala a vaginului la o femeie biologica (nu transexual).

Vaginoplastia sau operatia de vaginoplastie:

–       poate sa reconstruiasca un vagin cu defecte congenitale (in cazul unor boli, defecte congenitale, traume ce au eliminat sau distrus vaginul) sau pentru operatiile de schimbare de sex;

–       poate restaura tesuturile musculare si conjunctive laxe (in urma intinderii excesive, pierderii tonusului muscular) care au manifestat rezistenta la exercitiile clasice de tonifiere a musculaturii vaginului;

–       poate restaura dimensiunile si forma vaginului (modificate in urma nasterii) ;

–       pe langa defectele structurale, vaginoplastia sau operatia de vaginoplastie poate sa intareasca muschii vaginului cu scopul de ingusta intrarea si diametrul canalului vaginal (in vederea intensificarii placerii sexuale , a partenerului indeosebi).

Din punct de vedere medical vaginoplastia sau operatia de vaginoplastie poate recrea un vagin functional atat pentru femei cat si pentru pacientii care doresc schimbarea sexului.

Din punct de vedere estetic vaginoplastia sau operatia de vaginoplastie realizeaza remodelarea tesuturilor vaginale interioare pentru a imbunatati functia zonei vaginale si vulvare. Termenul de “ rejuvenare vaginala” nu se refera in mod expres la a aduce vaginul intr-o stare fiziologica mai tanara, ci redarea unor caracteristici initiale ale organului- atribuite in special femeilor tinere (contractie musculara puternica, peretele mucoasei vaginale neingrosat, nealterarea diemnsiunilor sale prin nastere) .

Termenul tehnic de vaginoplastie este folosit pentru a descrie orice operatie la nivelul vaginului, in timp ce termenul neovagionoplastie se refera in mod specific la procedurile de constructie partiala sau totala a complexului vulvovaginal.